dijous, 11 de desembre del 2008

PROU DE BARBARITATS!!

En l’última sessió plenària de l’Ajuntament de Benicull de Xúquer, celebrada el passat dijous 4 de desembre de 2008, gràcies als vots del PSOE i del PP, es va aprovar la construcció d’una pista de paddel a la zona de baix del poliesportiu.

El projecte està valorat en 35.000 €, dels quals la Diputació de València en paga 21.000 i de la resta (14.000 €) se n’ha de fer càrrec l’Ajuntament de Benicull.

Els partits en l’oposició (EU i UV) ens oposàrem a este projecte perquè considerem una BARBARITAT que l’Ajuntament es gaste 2,5 milions de les antigues pessetes en construir una pista d’un esport que no practica ningú en este poble. En els temps que corren, de crisi generalitzada, considerem que l’Ajuntament hauria d’invertir estos diners en coses més necessàries per al conjunt de la població i no en un esport elitista que no practica quasi ningú. És una subvenció que es va demanar a la Diputació i que ha vingut aprovada però sempre estem a temps a dir que no la volem com han fet en molts pobles.

La proposta d’Esquerra Unida va ser de construir una pista de bàsquet per aprofitar les cistelles (canastes) que ja tenim comprades i que estan “morint-se de l’asco” en els vestidors del poliesportiu. Després d’haver fet una inversió en la compra d’este material ara va i no s’aprofita (això caldria recordar-li-ho al senyor regidor del PP que va ser qui les va comprar en l’anterior legislatura). A més de la pista de bàsquet, i per acabar d’aprofitar l’espai sobrant, des d’EU proposàvem la construcció d’una pista d’esquaix i un gimnàs. Hem estat prenent mides i sabem que tot això cap allí baix, no parlem per parlar.

Considerem que la nostra proposta és més adequada a les necessitats del poble ja que coneguem gent de sobra que practica l’esquaix, i el gimnàs i la pista de bàsquet els aniria molt bé per als xiquets de l’escola que són els que més utilitzen estes instal·lacions. Hem de mirar per l’interés general i no pel particular i mirar de cobrir les necessitats primeres.

Per tot això que hem exposat els sotasignants SOL·LICITEM al govern municipal:

- Que siga desestimat el projecte de construcció de la pista de paddel, destinant-se estos diners a les NECESSITATS REALS del nostre poble.
- Que a l’hora de fer qualsevol projecte de construcció de pistes esportives es tinguen en compte les peculiaritats dels habitants d’este municipi, examinant primer quines són les necessitats i demandes en matèria esportiva.
- Que es tinga en compte el fet que els xiquets del col·legi públic Eugenio Martí són els que més fan ús d’estes instal·lacions ja que les utilitzen com a pati i com a pistes esportives a l’hora d’Educació Física. Cal mirar primer què necessiten i què els serà més útil.
- Que abans de fer res s’escolte a la gent del poble, quines són les seues necessitats i quines són les seues demandes. No estaria malament fer una consulta popular al respecte.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic parcialment d'acord amb la vostra proposta. Quina diferència hi ha entre l'esquaix i el padel? Conec a la mateixa gent que practica un esport com l'altre. I l'altra consulta i la que més m'inetressa; cada vegada que l'alcalde haja de fer una cosa ha de fer una consulta popular? No estem reperentats pels partits que votem? Cada partit hauria d'informar els seus militants o simpatitzants d'aquestes qüestions i anar als plenaris amb coneixement de causa.
No veig gens decabellat que es faça una pista de padel, per contra si que veig una bobada fer la de bàsquet, ja que cal recordar que a Benicull existia la pista de bàsquet en la que sols jugaven dos o tres persones. Els divendres esportius de Benicull sempre s'han caracteritzat pel futbet i per la pilota al frontó. Innovar amb un altre esport no estaria gens malament, ja que com s'ha vist en el temps, el bàsquet al nostre poble no funciona. Entre padel o esquaix personalemnt agafaria el padel, igual d'elitista o més que l'esquaix, depen de qui el practique.

Esquerra Unida de Benicull ha dit...

En primer lloc vull agrair el teu comentari. Allò que preteníem en aquesta pàgina és donar informació però també recollir les impressions que ens fan arribar veïnes i veïns de Benicull.
Tot seguit he de dir que no estic d'acord amb les teues valoracions. Jo recorde que quan era més jovenet la gent pujava a jugar a bàsquet. Hi havia molta gent que pujava a jugar i durant una època el futbet estava més arraconat que no el bàsquet. Amb això no vull dir que jo preferisca el bàsquet al futbet. M'agradaria que tots dos es pogueren precticar en igualtat de condicions i al mateix temps, si poguera ser.
De tota manera, en allò que vull incidir és en el fet que només mires per la gent que puja a jugar els divendres i no per les xiquetes i xiquets de l'escola que són aquells que fan un major ús d'aquestes instal·lacions. Al meu parer, els aprofitaria mot més una pista de bàsquet que no pas una de pàdel. No sé si estaràs d'acord amb això.
Per què esquaix i no pàdel?
Durant un temps vaig estar anant amb una colla d'amics al trinquet d'Algemesí a jugar a pilota. Els dies que plovia entràvem a les pistes d'esquaix i allí ens trobàvem amb molta gent de Benicull. A més, em consta que la mateixa gent que juga a pilota al frontó municipal fa ús d'aquestes pistes quan es donen les condicions descrites. Per si això no fóra suficient, la nostra proposta venia recolzada pel fet que una pista d'esquaix és un espai tancat i arrecerat de la pluja i el mal oratge i permet a les xiquetes i xiquets de l'escola fer classe d'educació física els dies que plou o fa mal oratge (i no com ara que es queden a classe perquè no tenen on anar).
Tanmateix, sí que és cert que hi ha més gent que em pensava que practica el pàdel. Ho he descobert arran de la campanya de recollida de signatures. Però és gent que (a banda de la seua situació econòmica) té més possibilitats que no uns altres; si més no, de desplaçar-se a un altre poble i pagar el lloguer de les pistes (recorda que t'estic parlant de veïnes i veïns en edat escolar).
Pel que fa al tema polític, cal destacar uns quants aspectes.
En primer lloc voldria aclarir que quan vaig demanar en un plenari si sabien dir-me alguna persona que jugara al pàdel, d'entre tots els assistents només me'n van saber dir una, mentre jo en sabia una dotzena que practicaren l'esquaix o feren ús d'aquestes pistes. De tota manera, això no és motiu suficient per oposar-se al projecte.
En segon lloc: nosaltres férem la proposta de la pista de bàsquet perquè ja existeix un mobiliari al respecte. En concret, dues cistelles que van costar un dineral i que encara estan guardades a les caixes dins als vestidors. Per tant, la nostra proposta era la d'aprofitar allò existent.
En tercer lloc (però no per això menys important) està el tema econòmic. Nosaltres ens preguntàvem si a l'Ajuntament li venia bé gastar-se en aquests moments eixos diners en una cosa que no era necessària (almenys nosaltres ho considerem així) i a la qual se li va a donar poc ús (amb tot, les xifres que barallem no passen de 8 ó 10 persones que el practiquen).
Més encara, hem de tenir en compte el fet que aquesta pista ocuparà un espai en la zona poliesportiva que limitarà en un futur la construcció de noves pistes per a altres esports.
En últim lloc, volia comentar-te això de la consulta popular.
En Esquerra Unida creguem en la participació ciutadana i en la democràcia participativa (en oposició a la democràcia representativa que és la forma de govern que tenim). Moltes vegades votem a una persona i després no estem d'acord en les decisions que pren. Aquest fet ens condemna durant quatre anys a que es porten polítiques en les quals no estem d'acord. Pensem que la ciutadania ha de poder decidir i donar les seues idees en assumptes que afecten a tot el seu conjunt en assumptes tals com l'elaboració de pressupostos municipals i obres públiques de més rellevància social i en la nostra opinió, aquesta obra a la qual fem referència ho és. No estem parlant de canviar les voreres o les faroles, que fins i tot, si algú s'ho proposara, es podria demanar opinió.
Bé, espere no haver-te avorrit amb la meua resposta. Sé que és llarga, però entén que t'havia d'explicar tots els aspectes que motivaren la nostra posició al respecte. No sé si m'he deixat alguna cosa, si fóra així ho anotaré en futurs comentaris.
Una vegada més vull agrair les teues valoracions i convidar-te a que no deixes de visitar-nos i que ens faces arribar la teua opinió, propostes, etc. Et promet que ho tindrem en compte. Gràcies.

Atentament,

JOAN VICENT GERIBÉS I BENAVENT
Portaveu del Grup Municipal d'EUPV a l'Ajuntament de Benicull de Xúquer