dilluns, 19 de maig del 2008

Dia de la dona republicana

Fa poc hem celebrat el 77é aniversari de la proclamació de la II República (14 d’abril). Des d’EU ja venim celebrant aquesta efemèrides des de l’any passat amb diversos actes, entre els quals destaca l’homenatge que fem a qui va ser alcalde republicà i que donà, ja a l’any 38, la independència al poble de Benicull: Francisco Navarro Candel.

Enguany hem volgut fer coincidir la celebració d’aquesta data amb la celebració (aplaçada per les eleccions) del Dia Internacional de la Dona Treballadora. I sent com és una dona l’emblema de la República hem trobat que seria una idea excel·lent juntar totes dues celebracions amb el nom de Dia de la Dona Republicana.

Tot seguit passem a detallar-vos tota la sèrie d’actes que vam fer aquell cap de setmana. La programació es va basar, pràcticament, en la projecció de diverses pel·lícules molt conegudes pel públic en general. Acompanyant a l’última pel·lícula passàrem també un documental introductori que parlava del mateix tema que la pel·lícula que anava a continuació i que ens va ajudar a comprendre i conéixer un poc millor qui van ser aquelles “13 roses” i el perquè de la seua història.

El mateix diumenge 20 d’abril a les 11:00 del matí férem un acte commemoratiu, igual que l’any passat, a la plaça Francisco Navarro Candel, en homenatge al nostre alcalde republicà.



SABIEU QUE...
El Partit Socialista va votar en contra d’una moció presentada pel Grup Municipal d’Esquerra Unida que demanava que la festa de la independència (segregació total de Polinyà) es féra una setmana més tard per tal d’evitar que s’acumularen les festes tan seguit entre finals d’agost i principi de setembre i fer-la coincidir amb l’11 de setembre, data en la qual va ser afusellat Francisco Navarro Candel, alcalde republicà (SOCIALISTA!!) que va ser el primer en concedir la independència a Benicull. El seu argument fou que, segons ells, no tenen res a veure una cosa amb l’altra.